Centre de Génétique Médicale de Gand Centre de Génétique Médicale de Gand

C4CC

Beste C4CC-sympathisanten,

Het is bijna niet te geloven maar ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder na de succesvolle C4CC fundraising en team building activiteit. Graag hadden we jullie geïnformeerd omtrent de besteding van de middelen en onze vooruitgang in het onderzoek. Dankzij jullie gulle steun hebben we voor twee belangrijke onderzoekslijnen in het laboratorium investeringen kunnen doen.

Zo hebben we extra huisvesting voor de zebravissen kunnen aankopen en met de hulp van dit nieuwe diermodel zijn we er recent in geslaagd een nieuw gen te ontdekken dat neuroblastoom tumoren moeilijker te behandelen maakt. Momenteel testen we hiervoor nieuwe medicijnen, onder andere ook in de zebravissen.

Verder kon een toestel aangekocht worden waarmee grote hoeveelheden informatie omtrent tumoren op zeer korte tijd verzameld kan worden. Hiermee kunnen we snel én gedetailleerd in kaart brengen wat er precies fout loopt in een kankercel.

Verder plannen we ook op regelmatige basis informatie te verstrekken in begrijpelijke taal over ons kankeronderzoek alsook belangwekkende nieuwe ontdekkingen in kankeronderzoek op wereldschaal die impact kunnen of zullen hebben op toekomstige behandelingen en verbetering van overlevingskansen van patiënten.

Om op de hoogte te blijven kan u zich inschrijven op de C4CC nieuwsbrief:

https://lists.ugent.be/wws/subscribe/c4cc
(na invullen email adres op submit drukken, vervolgens op link drukken in bevestigingsmail)

Nogmaals dank voor de steun,

Het C4CC team.

Retour à NewsPost date: 01 avril 2016
Copyright 2022 Centre de Génétique Médicale de Gand, Gent.